söndag 24 oktober 2010

En smutsig Robin Hood!

Tillbringade lördagskvällen med att se den "nya" Robin Hood, med Russel Crowe i huvudrollen. Denna Robin Hood ska behandla tiden innan han blir fredlös och själva återtåget från det heliga landet. Filmen börjar med att Rickard Lejonhjärta dör och att Robin Longstride övertar Robert Loxelys roll för att ta sig tillbaka till England. Väl där tas han emot av Loxely den äldre som vill att Robin stannar som hans son för att hjälpa honom i kampen mot den nya kungen, Kung John. Här finns givetvis även Marion som Robin faller direkt för.

Är det då någon idé att se den här versionen av Robin Hood? Har vi inte sett tillräckligt många skådespelare skjuta med pilbåge och bli förälskad i Marion? Visst känns själva historien om Robin Hood uttjatad men jag tycker ändå att den här filmen vinklar det lite annorlunda. I den här filmen är Robin Hood smutsig och ibland stinker han till och med! Även Marion är tuffare och inte bara en vän kvinna som finns med för att det ska bli lite kärlek i filmen.

Sammanfattningsvis tycker jag att filmen är väl värd att ses och vill man inte se en smutsig Robin Hood kan man ju alltid se "Prince of thieves" med Kevin Costner. Eller varför inte den helt underbara satiren "Men in tights" med Cary Elwes. R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar