söndag 24 februari 2013

Lite british crime

Jag hittade för ett tag sedan bokklubben british crime via the English bookclub. Varje månad dyker en mysig liten deckare upp i brevlådan. I januari var det nummer elva i serien med Libby Sarjeant "Murder in the monastery" av Lesley Cookman, en deckare i Agatha Christie anda.

Boken handlar om Libby och hennes vänner och hur de ramlar över mysterium lite här och där och denna gången utspelar det sig i en klosterruin. Allt börjar med att en relik lånas ut till ett kloster och Peter (Libbys vän) skriver en teaterpjäs med denna relik i centrum. Pjäsen handlar givetvis om ett mord och snart har de även ett riktigt mord på halsen.

Handlingen är väl inte den mest nydanande och tempot inte det snabbaste, men det är ju också lite av charmen med den här genren. Vi får känna personerna in på livet, den engelska landsbygden och underbara dialoger. Är man sugen på en deckare á la Kepler ska man absolut inte läsa denna, men är det deckare á la "Morden i Midsomer" ska man absolut läsa "Murder in the Monastary"

Titel: Murder in the monastery
Författare: Lesley Cookman
Förlag: Accent Press Ltd
Sidor: 309

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar