fredag 15 februari 2013

Rekviem i Vilette av Ingrid Hedström

Ingrid Hedström skriver i sina deckare om undersökningsdomaren Martine Poirot som bor tillsammans med hennes man Thomas i den fiktiva staden Villette i Belgien. Detta är den femte boken där vi får följa  henne i hennes jakt på mördare och andra brottslingar. Vad jag gillar med Hedströms deckare är att de är välskrivna och inte känns så förutsebara som en del deckare kan göra. Jag gillar även huvudrollsinnehavaren, Martine. Hon är inte statisk som många andra detektiver i böcker. Som vanligt så finns det två parallella historier, den ena utspelar sig 1983 och den andra 1995 (nutid). 

Handlingen tar sin början i augusti 1983 när fyra kvinnor på kort tid blir ihjälskjutna medan deras spädbarn lämnas orörda. Mördaren kom att kallas för mammamördaren. En av de skjutna bor i samma hus som Martine under hennes studieår och när det kommer fram att kvinnan inte är den hon utger sig för att vara och att barnet som hon har inte är hennes blir Martine nyfiken.

Tolv år sedan kommer en flicka till Julie Wastia, före detta notarie till Martine, numera privatdetektiv och vill ha hjälp med att leta upp hennes biologiska föräldrar. Hon adopterades för tolv år sedan och ingen vet vem hon egentligen är eller vilka hennes föräldrar är. Sammankopplingen med det som hände för 12 år sedan gör sig påmind. Frågan är om någon anser att jobbet inte gjordes ordentligt då för 12 år sedan.

Titel: Rekviem i Vilette
Författare: Rekviem i Vilette
Förlag: Alfabeta
Sidor: 408

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar