onsdag 13 februari 2013

Flaskpost från P

Enda fördelen när man är sjuk är att man har tid att läsa (om än i korta stunder). Gårdagens soffliggande resulterade i att jag läste ut Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen. Jag har tidigare läst Kvinnan i rummet av samme författare och tyckte att den var ganska rå och obehaglig. Denna bok var inte riktigt lika rå så det passade mig bättre.

Huvudpersonen är Carl Mörk som tillsammans med sina två "kollegor" bildar avdelning Q, som tar upp gamla fall (väldigt populärt med cold case grupper). Denna gång får de tag i en flaskpost som har spolats i land på skotska kusten men sedan härleds till Danmark. Gruppen försöker tyda brevet och när det väl gör det inser de att två pojkar blev kidnappade i mitten av nittiotalet. Gruppens jobb blir nu att försöka spåra själva kidnappningen och kan det vara så att kidnapparen fortfarande är aktiv.

Parallellt med gruppens arbete får vi följa kidnapparen och hans planer på en ny kidnappning. Boken är spännande och tappar aldrig riktigt greppet om läsaren. Visst finns det vissa sidospår som enligt mig är helt onödiga och inte tillför någonting till själva handlingen men det kan man bortse med. Detta är en bra deckare som innehåller det mesta.

Titel: Flaskpost från P
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier Pocket
Sidor: 442


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar