fredag 15 mars 2013

Förr eller senare exploderar jag av John Green

Jag hade hört mycket om den här boken och hade ganska stora förväntningar när jag började läsa den. Efter att ha läst klart den får jag nog sälla mig till den som inte hoppar av glädje och säger "du bara mååååste läsa den här". Visst det är en bra bok, men enligt mig har vi läst det förut samt att det finns en karaktär i boken som jag bara inte förstår mig på.

Boken handlar i alla fall om Hazel och Augustus som båda två har drabbats av cancer i ung ålder. De träffas i en stödgrupp och faller för varandra. Hazel har en favoritbok skriven av författaren Peter Van Houten och hon är mer eller mindre besatt av att få reda på hur det gick sedan för personerna i hans enda bok. Peter Van Houten har emigrerat till Holland och Hazel och Augustus funderar på hur de ska komma till Holland för att få svaren på alla frågor. (Ja, kan man få svar på alla frågor?)

Som jag sa i inledningen är det inte på något sätt dålig bok, den har en fin historia som försöker att se ljuset när det är som mörkast. En bok som tar upp samma tema är "Innan jag dör" av Jenny Downham som jag på något vis återkom hela tiden när jag läste denna bok. Den boken gillade jag verkligen!


Titel: Innan jag exploderar
Författare: John Green
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 308
Att köpa: Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar