måndag 18 april 2011

I det förflutna - inte lika bra som den förra!

I höstas så läste jag "Den glömda trädgården" av Kate Morton och tyckte den var hur bra som helst. Med spänning såg jag fram emot att läsa "I det förflutna" som enligt många skulle ha samma kvaliteter som den förra.
Boken handlar om en ung förläggare, Edie Burchill, som av en slump får reda på att hennes mamma var krigsbarn på ett gammalt slott, Middlehurst. På det här slottet bodde även en känd författare som givetvis har skrivit Edies favoritbok. Edie bestämmer sig för att åka dit och där träffar hon de excentriska tvillingarna Saffy och Percy samt den lite märkliga systern Juniper. Det verkar som om de döljer en hemlighet av något slag.
Parallellt med detta som händer 1992 får vi även följa med vad som hände under kriget på slottet och vad som har lett till att systrarna är som de är.
Sammantaget har berättelsen alla ingredienser som förra men de är inte lika väl framförda. Mystiken saknas och du kan ganska lätt lista ut en del av gåtan. Läsvärd är den dock för den som gillar storstilade romaner med slott och knepiga personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar