onsdag 4 juli 2012

You're the one that I don't want av Alexandra Potter

Jag hoppade runt bland alla bokbloggar efter ett boktips och hittade flera som hade läst Alexandra Potter. En del jämförde henne med Lucy Dillon och eftersom jag gillar Dillons böcker bestämde jag mig för att prova Potter. Och visst finns det likheter, det är en trevlig chic lit historia om att hitta den rätta. Inga konstigheter, du sitter och småler och blir aldrig riktigt förvånad. Med andra ord en mycket bra sommarbok.

Boken handlar om Lucy som när hon är nitton träffar Nate i Venedig och följer en försäljares råd om hur de ska göra för att få evig kärlek. De kysser varandra under en bro i en gondol medan klockan slår. Sedan hoppar vi fram tio år och Lucy har precis flyttat till New York. Hon är inte tillsammans med Nate men hoppas fortfarande på att det är han som är den utvalda, the one. Av en slump träffar hon honom och lyckan verkar total, men efter en vecka står de inte ut med varandra. Men han ska ju vara den rätta?

Utöver Lucy får vi även träffa hennes syster, Kate och lägenhetskompisen, Robyn. Allt i en ganska mysig New Yorkhistoria med ödet i centrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar