måndag 1 april 2013

Boken om Joe av Jonathan Tropper

I början var jag skeptisk men i slutet rann tårarna så sammanfattningsvis var det en rätt så trevlig och bra bok. Boken handlar om 34-årige Joe Goffman som återvänder till sin hemstad när hans pappa får en stroke. Joe har inte varit hemma på sjutton år och inte blir återseendet bättre av att han har skrivit en bestseller om hans sista år på high school. I Joes bestseller porträtteras alla i hans dåvarande närhet och många är arga på hur de har beskrivits. Det blir med andra ord många möten som får Joe att fundera över hur hans liv var och är.

Vi har alla läst det förut: En man återvänder till sin barndomsstad och sakta men säkert hittar sig själv. Så grundstoryn är inte unikt men det som gör boken läsvärd är Troppers pricksäkra dialoger och att i all tragik se det komiska men även det vackra. Jag gillade denna bättre än "Sju jävligt långa dagar", båda har pricksäker dialog och komik, men i denna fanns det en sorgsenhet som jag inte fann i den andra.

Såg att Jonathan Tropper har skrivit fler böcker så det blir väl en tur till biblioteket i morgon för att se om de har fler. Perfekt påskläsning!

Titel: Boken om Joe
Författare: Jonathan Tropper
Förlag: gilla böcker
Sidor: 366
Att köpa: Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar